Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 175


Exercițiul "CETATEA 2014"


Exercițiul Tehnic de Specialitate "CETATEA 2014", pentru evaluarea componentelor sistemului de comunicații și informatic al Armatei României, are loc, între 17 și 26 iunie, în unități militare aparținând tuturor categoriilor de forțe ale armatei și comandamentelor de sprijin de pe teritoriul național.

Obiectivul general îl constituie antrenarea structurilor de specialitate din Armata României în planificarea, proiectarea, implementarea, administrarea, operarea, mentenanța și asigurarea serviciilor de comunicații și informatice, precum și a securității informaționale a sistemelor. De asemenea, se urmărește și evaluarea soluțiilor de implementare ale unor noi rețele, servicii și aplicații informatice de comandă și control, în vederea susținerii acțiunilor militare de sprijin al populației în zonele afectate de calamități naturale, prin dezvoltarea capabilităților de comunicații și informatice.

Totodată, exercițiul reprezintă o bună oportunitate pentru testarea echipamentelor de comunicații și informatică nou intrate în dotarea Armatei României, cu precădere a celor folosite în exerciții și operații multinaționale, și pentru antrenarea personalului de stat major în aplicarea standardelor și procedurilor NATO.

"CETATEA 2014", la care participă și structuri similare ale Sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, se bazează pe un scenariu ce presupune gestionarea unei situații probabile de urgență civilă, generată de calamități naturale, care impune participarea forțelor Armatei în sprijinul acțiunilor desfășurate de Ministerul de Interne.

Exercițiul se desfășoară anual, fiind cuprins în Planul cu activități ale Statului Major General.


Biroul de Presă