Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 178


Ministrul Mircea Dușa: "Educația militară trebuie să devină din ce în ce mai performantă și să producă noi generații de elită"


Prezent la festivitățile dedicate încheierii anului școlar la Colegiul Militar Liceal "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a felicitat absolvenții promoției 2014 "Constantin Brâncoveanu - 300" pentru rezultatele obținute în cei patru ani de studii, le-a urat mult succes cu ocazia examenelor de bacalaureat și de admitere în universități. Cu acest prilej, acesta a înmânat comandantului Colegiului o replică la scară redusă a sabiei voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, care să fie conferită, după încheierea examenelor de bacalaureat, șefului de promoție.

"Generațiile care vin din urmă trebuie să asigure viitorul acestei societăți. Tocmai de aceea, Guvernul României a înțeles că și în acest domeniu, este nevoie de susținere financiară pentru ca dotările și tot ce înseamnă pregătirea elevilor sa fie asigurate la standarde optime. Creșterea bugetului de apărare cuprinde și alocări de fonduri suplimentare pentru instituțiile militare de învățământ, astfel încât educația militară să devină din ce în ce mai performantă și să producă noi generații de elită", a declarat ministrul Dușa, în cadrul alocuțiunii susținute.

Ministrul apărării naționale a apreciat eforturile conducerii instituției și ale profesorilor pentru impunerea Colegiului dreptuna dintre cele mai bune instituții de profil din județul Suceava și din țară.

"În ultimii ani, cele trei licee militare s-au clasat pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește rata de promovare, lucru ce nu poate decât să ne bucure. De aceea, am solicitat Ministerului Educației Naționale conferirea celor trei instituții de învățământ militar a titlului de Colegii Naționale. Acest fapt garantează performanța, rigoarea, disciplina care se regăsesc tot timpul în aceste instituții . Faptul că Armata se bucură de un nivel de încredere ridicat din partea românilor, face ca tot mai mulți tineri să se îndrepte către cariera militară", a arătat ministrul Mircea Dușa.

Ceremonia a inclus, conform tradiției, premierea elevilor și a profesorilor care au obținut rezultate deosebite în activitatea de învățământ și în competiții sportive, înaintarea în grad a elevilor, precum și predarea Cheii Promoției reprezentanților claselor a XI-a.

Ceremonii similare au avut loc la Colegiile Militare Liceale "Mihai Viteazul" din Alba Iulia și "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unde festivitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă.


Biroul de Presă