Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 180


Militari din SMFA și SMFT vor participa la BIAS 2014


Militari din Forțele Aeriene și Forțele Terestre ale Armatei României vor participa duminică, 22 iunie, de la ora 9.30, la "Bucharest International Airshow 2014", organizat de Compania Națională Aeroporturi București pe Aeroportul Internațional "Aurel Vlaicu", din Capitală.

Detașamente din cele două categorii de forțe vor prezenta în comun un exercițiu tactic demonstrativ de acțiune pentru sprijinul desantului aerian, pe timpul acțiunilor de luptă desfășurate în adâncimea teritoriului inamic.

În cadrul unui alt exercițiu tactic, detașamentul Forțelor Aeriene, în cooperare cu un detașament al Serviciului Român de Informații, va demonstra modul de acțiune pentru misiunile de poliție aeriană, evacuare aeromedicală și intervenție contrateroristă.

De asemenea, aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, IAR-316B, IAR-330, C-27 J Spartan și C-130 Hercules vor executa zboruri demonstrative, individual sau în formație.

În cadrul BIAS-2014 vor putea fi vizionate în expoziție statică aeronave militare de tipul MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, C-27 J Spartan, sistemele de rachete sol-aer HAWK și KUB, sistemul de apărare aeriană GEPARD și radarul TPS-79 (R).


Compartimentul de relații publice al Statului Major al Forț