Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 186


Comunicat de presă


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa l-a vizitat vineri, 27 iunie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", pe plutonierul adjutant principal Florinel Enache, rănit în urma unei deflagrații a unui dispozitiv explozibil improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră și securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

Vizita ministrului Dușa vine după intervenția chirurgicală a militarului de montare a protezei bionice cot-mână, una performantă, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare.

Acest mecanism corespunde integral nevoilor pacientului, permițându-i o mai bună adaptare la o viață socială normală .

Echipa medicală a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" l-a informat pe ministrul apărării asupra stării de sănătate a militarului, precizând fapul că ansamblul de dispozitive medicale cot-mâna bionică funcționează la parametrii optimi.

Intervenția medicală de protezare bionică este o premieră a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" și a sistemului medical militar.


Biroul de Presă