Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 189


Convocarea anuală a atașaților români ai apărării


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat, luni, 7 iulie, la deschiderea lucrărilor convocării anuale a atașaților români ai apărării, care se desfășoară la sediul Ministerului Apărării Naționale în perioada 7-11 iulie.

În acest context, ministrul Dușa a reiterat ideea potrivit căreia statele membre NATO trebuie să fie în continuare unite și solidare, în noul context al situației din regiune. Cu această ocazie, acesta a declarat că România rămâne un partener credibil al Alianței, prin proiectele și programele comune deja asumate. "Acest mesaj trebuie să ajungă prin dumneavoastră la toți partenerii noștri, confirmând încă o dată că țara noastră își respectă angajamentele luate", a susținut ministrul Mircea Dușa.

Pe agenda discuțiilor întâlnirii, unul dintre subiectele de dezbatere a fost identificarea unor noi direcții de cooperare ale MApN la nivel NATO și UE cu partenerii militari strategici.

De asemenea, ministrul Dușa a transmis atașaților militari că procesul de transformare a organismului militar și adaptarea legislației la noile provocări de securitate trebuie continuate. "Pentru a îndeplini acest obiectiv, rolul atașaturii militare românești este esențial", a mai spus ministrul Mircea Dușa.

La activitate au mai participat șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, directorul general al Direcției Generale de Informații a Apărării, general-locotenent Marian Hăpău, iar în calitate de invitat, ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean.


Biroul de Presă