Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 199


Ministrul apărării naționale la festivitatea de absolvire a Promoției 117 "Constantin Brâncoveanu - 300" a UNAp


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat joi, 17 iulie, la festivitatea de absolvire a Promoției 117 "Constantin Brâncoveanu - 300" a Universității Naționale de Apărare "Carol I".

Cu acest prilej, ministrul Dușa i-a felicitat pe absolvenți și a oferit un stilet șefului de promoție al Cursului de master de conducere din facultatea de Comandă și Stat Major, ca semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite obținute. De asemenea, la propunerea ministrului apărării naționale, ca recunoaștere a valorii activității Universității Naționale de Apărare "Carol I" în cei 125 de ani de la înființare, Drapelul de Luptă al instituției de învățământ superior militar a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de comandor, pentru militari, cu însemn de pace.

"Vă felicit cu ocazia încheierii anilor de studiu și pentru rezultatele obținute de dumneavoastră, absolvenții Promoției 117 a acestei prestigioase instituții de învățamânt superior militar, dar și pe profesorii dumneavoastră. Aveți datoria să reprezentați cu cinste valorile Armatei României, conștienți de apartenența dumneavoastră la structurile Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene, să aduceți un suflu nou și să contribuiți la crearea unei armate de profesioniști", le-a transmis ministrul Dușa celor prezenți.

Ministrul apărării naționale și-a exprimat convingerea că absolvenții de astăzi, pe temeiul pregătirii excelente și al șansei pe care au avut-o de a studia la Universitatea Națională de Apărare, își vor îndeplini cu profesionalism îndatoririle pe care le vor avea în viitor. "Aceasta este o etapă importantă în desăvârșirea carierei dumneavoastră militare, pe care trebuie să o puneți în slujba realizării obiectivelor asumate pentru restructurarea și modernizarea Armatei României. Astfel vom putea îndeplini atât misiunile naționale, cât și pe cele pe care le avem împreună cu partenerii noștri din Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, mai ales în actuala situație internațională fierbinte în Ucraina, Irak și alte zone" a mai spus ministrul Dușa.

În discursul său, ministrul apărării naționale a apreciat eforturile conducerii Universității Naționale de Apărare "Carol I" și ale profesorilor de a adapta activitatea academică, conform cerințelor Ministerului Apărării Naționale, la standardele NATO și la exigențele învățământului superior european, păstrând totodată tradiția învățământului superior militar românesc.


Biroul de Presă