Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 214


Vizita în România a subsecretarului american al apărării pentru informații


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit miercuri, 30 iulie, la sediul M.Ap.N., cu subsecretarul american al apărării pentru informații, dr. Michael G. Vickers.

În cadrul convorbirilor, au fost subliniate relațiile excelente pe linia schimbului de informații, cei doi oficiali pronunțându-se pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Ministrul Dușa l-a asigurat pe partenerul american cu privire la menținerea poziției ferme a părții române în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu S.U.A. în domeniul apărării, în cadrul "Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI". De asemenea, oficialul român a apreciat sprijinul acordat de către S.U.A. pentru pregătirea personalului și dezvoltarea capabilităților, precum și pentru susținerea cu tehnică și asistență logistică a trupelor române desfășurate în Afganistan.

Ministrul român al apărării și subsecretarul american al apărării pentru informații au mai abordat aspecte privind viitoarea misiune a NATO în Afganistan, subliniind necesitatea continuării cooperării în acest teatru de operații și după anul 2014.


Biroul de Presă