Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 217


O nouă misiune de repatriere din Fâșia Gaza


O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a efectuat vineri, 8 august, o misiune de transport aerian pentru repatrierea din Fâșia Gaza a unui nou grup de cetățeni români și evacuarea către România a unor cetățeni ai altor state europene.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a aprobat desfășurarea acestei misiuni la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, operațiunile fiind desfășurate sub directa coordonare a primului-ministru Victor Ponta.

Aeronava militară, operată de un echipaj condus de căpitan-comandorul Adrian Takacs, a decolat în după amiaza zilei de joi, 7 august, de pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" cu destinația Aeroportul Internațional "Queen Alia" din Amman, Iordania, și s-a reîntors la București astăzi, 8 august, la ora 14.55, având la bord 50 de persoane repatriate de cetățenie română sau cu drept de rezidență în țara noastră, majoritatea copii, 5 cetățeni ai Republicii Moldova și 8 din Ungaria.

Forțele Aeriene Române au participat astăzi la a treia misiune de evacuare aeriană a cetățenilor români din zona Fâșiei Gaza, numărul acestora ridicându-se, până în prezent, la 153 de persoane, incluzând membri de familie, la care se adaugă un număr de 9 cetățeni ungari și 5 cetățeni ai Republicii Moldova.

Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziția mass-media, în cel mai scurt timp, imagini de la sosirea în România a grupului de persoane evacuate.


Biroul de Presă