Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 224


Mircea Dușa: Pe aerodromul de la Fetești, lucrările sunt în grafic


Afirmația îi aparține ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, care a evaluat joi, 21 august, stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii aerodromului de la Fetești.

Lucrările de modernizare prevăzute în proiect, a cărui valoare totală este de 32 milioane de euro, vizează sistemul de frânare de avarie, platformele de parcare și de mentenanță ale aeronavelor, depozitele de muniții și cele de carburanți, hangarul de mentenanță, dar și pista de aterizare-decolare.

"Aeroportul de la Fetești va deveni unul la standarde NATO, compatibil cu tehnica de dirijare și de operare a zborurilor avioanelor F-16, care vor intra în dotarea Armatei României la începutul lui 2016." a spus ministrul Dușa.

De asemenea, ministrul apărării naționale a arătat că lucrările de modernizare a pistei sunt realizate în proporție de 42%, termenul de încheiere pentru acest segment al proiectului fiind luna noiembrie 2015, când vor fi finalizate și celelalte obiective.

Din bugetul M.Ap.N. sunt alocate 11 milioane de euro pentru acest proiect de modernizare, iar din finanțările prin Programul NATO de Investiții în Securitate (NSIP), aproximativ 21 milioane de euro.


Biroul de Presă