Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 259


Miniștrii apărării român și german au semnat noi acorduri de colaborare în domeniul militar


În cadrul conferinței de presă comune ce a avut loc astăzi, 24 septembrie, la sediul Ministerului Federal al Apărării, cei doi miniștri au declarat faptul că acordurile încheiate deja între România și Germania pentru desfășurarea activităților militare bilaterale asigură un cadru juridic de cooperare bine articulat.

Semnarea Protocolului de Amendare a Acordului între cele două ministere privind colaborarea în domeniul militar dar și a Acordului privind colaborarea în domeniul pregătirii, eveniment ce a avut loc astăzi, reprezintă un demers concret de adaptare a cadrului juridic la noile realități.

În acest context, ministrul român al apărării a susținut faptul că astfel, „se creează premisele unui parteneriat pe baze pragmatice”, prin folosirea eficientă a resurselor existente.

Aceste documente reprezintă un moment important pentru intensificarea cooperării în domeniul pregătirii militare dar și în cel al cooperării între categoriile de forțe la nivelul celor două țări.

În opinia celor doi miniștri, planificarea și organizarea unor exerciții comune bilaterale este un punct ce va fi în atenția celor două instituții.

La final, ministrul Dușa a apreciat că abordările pragmatice din timpul discuțiilor de astăzi vor contribui la dezvoltarea dialogului și a cooperării consolidate între cele două armate.


Biroul de Presă