Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 266


Evaluarea psihologică a personalului Batalionului 20 Infanterie care a participat la misiunea din Afganistan


Militarii craioveni participanți la misiunea din Afganistan vor fi evaluați psihologic de specialiști din Centrul de investigații socio-comportamentale, structură înființată anul acesta în subordinea Direcției Management Resurse Umane din Ministerul Apărării Naționale.

Activitatea de evaluare de tip screening, efectuată pentru prima dată de specialiștii centrului la aproximativ 60 de zile după întoarcea din misiune a militarilor, urmărește identificarea personalului militar care prezintă vulnerabilitate pentru dezvoltarea unor tulburări condiționate de stres și evenimente traumatice și/sau descoperirea timpurie a cazurilor care prezintă simptome de stres posttraumatic.

Prin toate aceste activități, specialiștii centrului urmăresc ca întreg personalul să beneficieze de asistență psihologică de la primele faze de pregătire a unei misiuni până la terminarea acesteia și reintegrarea completă atât în viața unității, cât și în viața de familie.

Jurnaliștii care doresc să acopere mediatic această activitate vor fi așteptați la sediul Batalionului 20 Infanterie, strada Caracal, nr 148, joi, 2 octombrie, în intervalul orar 11.00-13.00.


Biroul de Presă