Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 281


Antrenamente comune cu militarii americani, în Marea Neagră


Militarii Forțelor Navale Române se vor antrena alături de echipajele navelor militare americane Mount Whitney și Cole, în cadrul exercițiului Black Sea Resolve, care se va desfășura joi, 23 octombrie, în apele teritoriale și zona contiguă.

Desfășurat sub egida parteneriatului româno-american, Black Sea Resolve reprezintă o continuare a acțiunilor întreprinse în spiritul dezvoltării bunei cooperări și creșterii nivelului de încredere și securitate în Marea Neagră.

Forțele Navale Române participă la exercițiu cu fregata Regele Ferdinand, nava purtătoare de rachete Pescărușul, două elicoptere IAR 330 Puma Naval și o echipă de militari ai Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale, care va participa la acțiunile destinate exersării procedurilor de interdicție maritimă.

Forțele Aeriene Române vor participa la exercițiu cu trei aeronave MiG-21 LanceR.

Activitățile ce se vor desfășura pe mare au ca scop instruirea comună a militarilor americani și români prin desfășurarea unor exerciții ce presupun interdicția maritimă, căutarea și descoperirea de submarine, precum și proceduri de identificare și urmărire a țintelor aeriene.

* * *

Cele două nave americane vor acosta în portul Constanța, în perioada 20-23 octombrie, când sunt planificate o vizită oficială la Comandamentul Flotei și activități socio-culturale și sportive ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Române și pe baza sportivă a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

Pe timpul staționării în port, programul militarilor americani mai include ateliere de lucru și concerte susținute la Colegiul Național de Arte de Fanfara Forțelor Navale Americane și de Fanfara Forțelor Navale Române.


Biroul de Presă