Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 282


Manifestări dedicate Zilei Armatei României


Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare.

La BUCUREȘTI, ceremoniile de depuneri de coroane și jerbe de flori vor avea loc vineri, 24 octombrie, la Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol), începând cu ora 9.00, la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), de la ora 10.15, și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare "Carol I"), începând cu ora 11.30.

Sâmbătă, 25 octombrie, începând cu ora 18.00, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - B-dul Regina Elisabeta - B-dul Eroilor Sanitari - Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu - Șoseaua Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - B-dul Timișoara.

La CAREI, în fața Ansamblului Monumental "Glorie Ostașului Român", ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11.00. În cadrul unei expoziții statice vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului.

La SATU MARE, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 14.00, la Monumentul Ostașului Român.

Cu aceeași ocazie, joi, 23 octombrie, și vineri, 24 octombrie, peste 1.100 de elevi, studenți și cursanți din unitățile și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale vor depune jurământul militar.


Biroul de Presă