Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 297


Ziua topogeodezilor militari


Topogeodezii militari sărbătoresc "Ziua topogeodezilor militari" și 155 de ani de la înființarea Serviciului Topografic Militar Român. Cu acest prilej, Direcția Topografică Militară "General de divizie Constantin Barozzi" va organiza o serie de activități, după următorul program:

- joi, 13 noiembrie, de la ora 9.00, la Sala de marmură a Palatului Cercului Militar Național, simpozionul științific aniversar cu tema "155 de ani de asigurare geografică și 100 de ani activitate fotogrammetrică în România",
- vineri, 14 noiembrie, de la ora 11.00, la sediul unității (B-dul Ion Mihalache nr.124-126, București), Ziua Porților Deschise,
- vineri, 14 noiembrie, de la ora 11.00, la Observatorul Astronomic Militar (str. Piscului nr. 68, sector 4, București), Ziua Porților Deschise și vernisajul Expoziției de tehnică topogeodezică și documente cartografice istorice, în cadrul Muzeului de hartă veche.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: maior Iulian Stoica, tel. 0723.598.158.

x x x
În urmă cu 155 de ani, la 12 noiembrie 1859, domnitorul Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza, semna "Înaltul Ordin de zi nr.83" prin care se înființa, în cadrul Corpului de Stat Major General, Secția a II-a, structură care avea ca atribuții "tot ce atinge de lucrări topografice, geodezice și statistice, precum și ridicarea, lucrarea planurilor de acest fel și aplicarea acestor lucrări la facerea hărții cadastrale a Principatelor Unite". Această structură a funcționat ca primul Serviciu Topografic Militar Român, ale cărui tradiții le continuă astăzi Direcția Topografică Militară "General de divizie Constantin Barozzi".


Biroul de Presă