Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 10


Întâlnirea de lucru bilaterală a miniștrilor român și bulgar ai apărării


Marți, 27 ianuarie, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit, la Sofia, cu omologul său, Nikolay Nankov Nenchev, la sediul ministerului bulgar al apărării.

Agenda Reuniunii Ministeriale a NATO din luna februarie și cooperarea bilaterală au reprezentat subiectele discutate de cei doi oficiali.

Situația politico-militară din regiune a deschis dialogul ministerial, cei doi exprimându-și preocuparea cu privire la evenimentele recente din Ucraina. Ministrul Dușa a subliniat faptul că cele două țări trebuie să identifice poziții comune, adaptate la noua conjunctură strategică din vecinătatea estică.

În vederea implementării planului de acțiune privind creșterea capacității operaționale a Alianței, unul dintre subiectele aflate pe agenda Reuniunii miniștrilor apărării de la începutul lunii februarie, cele două delegații au discutat și identificat poziții comune privind măsurile de reasigurare și de adaptare ale Alianței. Cei doi oficiali au discutat aspecte concrete de punere în practică a acestor măsuri, conform calendarului stabilit și sarcinilor ce revin României și Bulgariei.

Ministrul Mircea Dușa a apreciat nivelul de cooperare bilaterală între cele două state ca fiind ridicat, exprimându-și convingerea că pe viitor se vor identifica noi domenii de interes. A fost manifestată deschidere pentru derularea unui schimb de informații la nivelul lecțiilor învățate privind o serie de programe majore de achiziții, dar și față de instruirea și antrenarea în comun a celor două armate.

La rândul său, omologul bulgar a apreciat nivelul de cooperare bilaterală, exprimând susținerea pentru permanentizarea dialogului bilateral la nivel strategic.


Biroul de Presă