Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 18


Întâlnirea ministrului român al apărării cu omologul georgian


În marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut joi, 5 februarie, o întrevedere cu omologul georgian, Mindia Janelidze.

"Această întâlnire constituie o oportunitate de evaluare a stadiului cooperării în domeniul apărării între țările noastre și, de asemenea, reprezintă un bun prilej de identificare a perspectivelor de dezvoltare a relațiilor dintre armatele României și Georgiei. Vă asigur că, din partea Ministerului român al Apărării Naționale, veți beneficia de deschidere și sprijin constant", a spus ministrul român la începutul întrevederii.

În context aliat, ministrul Dușa a asigurat partea georgiană de implicarea directă a României în implementarea Pachetului Substanțial NATO – Georgia și consolidarea capacităților sale de apărare.

În cadrul ofertei de sprijin pentru reforma sistemului de apărare, ministrul Mircea Dușa a propus ca militari ai armatei georgiene să participe, împreună cu cei români, la exerciții regionale ale Alianței Nord-Atlantice și la unele activități de instruire prin simulare pe care Armata României le desfășoară.

De asemenea, ministrul Dușa a apreciat efortul operațional deosebit al Georgiei pentru a contribui la misiunile aliate, precum și participarea la Forța de Răspuns NATO.

Pe timpul întâlnirii, cei doi oficiali și-au manifestat preocuparea față de evoluția situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre, subliniind sprijinul ferm pentru soluționarea pe cale pașnică, negociată, a conflictelor din regiune.


Biroul de Presă