Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


Autoevaluarea Forelor Terestre n anul 2014


Ministrul aprrii naionale, Mircea Dua, i eful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuc, au participat mari, 17 februarie, la activitatea de autoevaluare a Forelor Terestre pentru anul 2014.

eful Statului Major al Forelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a prezentat o radiografie a strii structurilor pe care le conduce, a problemelor ntmpinate pe parcursul anului i a modului de gestionare al acestora, precum i prioritile categoriei de fore pentru anul curent.

Continuarea participrii militarilor romni la misiuni internaionale, a proceselor de transformare, modernizare i dezvoltare a capacitii de lupt a structurilor, precum i meninerea capacitii operaionale pentru asigurarea reaciei imediate au fost obiectivele principale ale Statului Major al Forelor Terestre pentru anul 2014.

"Apreciez n mod deosebit eforturile pe care le-ai depus pentru atingerea obiectivelor de instruire. Sunt, de asemenea, foarte mulumit de msurile luate pentru cheltuirea fondurilor suplimentare obinute la rectificarea bugetar de anul trecut", a spus ministrul Dua, referindu-se la faptul c n Forele Terestre, n trimestrele III i IV ale anului 2014, au fost sporite cheltuielile de mentenan cu peste 300 la sut, ceea ce a condus la o cretere semnificativ a gradului de operativitate al tehnicii.

Concomitent cu ndeplinirea angajamentelor n misiuni militare internaionale, la exerciiile multinaionale desfurate pe teritoriul Romniei au participat peste 2.300 de militari din Forele Terestre i peste 1.000 de militari din armatele statelor aliate sau partenere, iar 1.000 de militari romni au participat la 11 exerciii din strintate.

"S nu uitm care este misiunea noastr principal, aceea de aprare a teritoriului naional! Forele Terestre au nevoie de demararea unor noi programe majore de nzestrare, imediat dup finalizarea celor aflate acum n derulare. Obiectivele trebuie adaptate i remodelate permanent, n funcie de evoluia situaiei politico-militare din zona Mrii Negre. V felicit pentru modul n care v-ai ndeplinit misiunile", a spus ministrul aprrii naionale n ncheiere.

Constituirea celor dou comandamente ce vor fi puse la dispoziia Alianei Nord-Atlantice, participarea la misiuni internaionale i continuarea procesului de dezvoltare a capacitii de lupt reprezint obiectivele principale ale Forelor Terestre pentru anul 2015.


Biroul de Pres