Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


Autoevaluarea Forțelor Terestre în anul 2014


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, au participat marți, 17 februarie, la activitatea de autoevaluare a Forțelor Terestre pentru anul 2014.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a prezentat o radiografie a stării structurilor pe care le conduce, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului și a modului de gestionare al acestora, precum și prioritățile categoriei de forțe pentru anul curent.

Continuarea participării militarilor români la misiuni internaționale, a proceselor de transformare, modernizare și dezvoltare a capacității de luptă a structurilor, precum și menținerea capacității operaționale pentru asigurarea reacției imediate au fost obiectivele principale ale Statului Major al Forțelor Terestre pentru anul 2014.

"Apreciez în mod deosebit eforturile pe care le-ați depus pentru atingerea obiectivelor de instruire. Sunt, de asemenea, foarte mulțumit de măsurile luate pentru cheltuirea fondurilor suplimentare obținute la rectificarea bugetară de anul trecut", a spus ministrul Dușa, referindu-se la faptul că în Forțele Terestre, în trimestrele III și IV ale anului 2014, au fost sporite cheltuielile de mentenanță cu peste 300 la sută, ceea ce a condus la o creștere semnificativă a gradului de operativitate al tehnicii.

Concomitent cu îndeplinirea angajamentelor în misiuni militare internaționale, la exercițiile multinaționale desfășurate pe teritoriul României au participat peste 2.300 de militari din Forțele Terestre și peste 1.000 de militari din armatele statelor aliate sau partenere, iar 1.000 de militari români au participat la 11 exerciții din străinătate.

"Să nu uităm care este misiunea noastră principală, aceea de apărare a teritoriului național! Forțele Terestre au nevoie de demararea unor noi programe majore de înzestrare, imediat după finalizarea celor aflate acum în derulare. Obiectivele trebuie adaptate și remodelate permanent, în funcție de evoluția situației politico-militare din zona Mării Negre. Vă felicit pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunile", a spus ministrul apărării naționale în încheiere.

Constituirea celor două comandamente ce vor fi puse la dispoziția Alianței Nord-Atlantice, participarea la misiuni internaționale și continuarea procesului de dezvoltare a capacității de luptă reprezintă obiectivele principale ale Forțelor Terestre pentru anul 2015.


Biroul de Presă