Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


Fregata Regina Maria - parte a unei grupări navale NATO în Marea Neagră


Forțele Navale Române vor participa, în luna martie, la exerciții navale în Marea Neagră, alături de gruparea navală Standing NATO Maritime Group-2 (SNMG-2), cu fregata Regina Maria, având un elicopter Puma Naval ambarcat la bord.
Participarea fregatei Regina Maria la acțiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră reprezintă contribuția României la pachetul NATO de măsuri de reacție imediată și are ca scop întărirea încrederii și dezvoltarea interoperabilității între aliați.
Gruparea navală SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaționale ale Alianței, fiind o forță maritimă integrată, permanentă, gata de acțiune în timp de pace sau în situații de criză.
SNMG-2 este comandată de către Contraamiralul Brad Williamson (SUA) și este formată din crucișătorul american USS Vicksburg (CG 69), nava comandant a grupării, fregata canadiană HMCS Fredericton (FFH 337), fregata turcească TCG Turgutreis (F 241), fregata italiană ITS Aliseo (F 574), fregata românească Regina Maria (F 222) și nava auxiliară germană FGS Spessart (A 1442).
Misiunea SNMG-2 în Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 și face parte din Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale Române, având ca obiective menținerea ridicată a nivelului de instrucție al marinarilor militari români și asigurarea încrederii între națiunile aliate în regiune.


Biroul de Presă