Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 37


Demonstrație cu un sistem aerostat de supraveghere terestră


Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) va organiza miercuri, 11 martie, de la ora 10.00, la sediul instituției, o demonstrație a capabilităților unui model experimental al sistemului aerostat de supraveghere terestră, realizat recent de specialiști militari.

Misiunile principale pentru care a fost proiectat și realizat sistemul sunt, printre altele, detectarea timpurie a amenințărilor asupra obiectivelor sau forțelor militare, supravegherea lor, ca o completare a sistemelor de securitate ale acestora, și observarea zonelor de interes, în complementaritate cu sistemele UAV.

Jurnaliștii care doresc să participe la demonstrație sunt rugați să transmită până marți, ora 14.30, la adresa de e-mail relatii.publice@dpa.ro, următoarele informații: instituția pe care o reprezintă, numele și prenumele, seria CI, număr de înmatriculare auto.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 11 martie, între orele 9.20 și 9.45, la sediul ACTTM (localitatea Clinceni, Jud. Ilfov, Str. Aeroportului nr. 16). Persoana de contact este locotenent-colonelul Cezar Stroe, tel. 0741 285 301, 0720 448 105.


Biroul de Presă