Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Exercițiu româno-american în Poligonul Smârdan


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se va întâlni marți, 24 martie, de la ora 12.30, în Poligonul Smârdan, județul Galați, cu militarii români și americani participanți la faza I "Early Entry" a exercițiului multinațional SABER JUNCTION 15.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită până luni, 23 martie, ora 17.00, la adresa de e-mail presamapn@mapn.ro, următoarele informații: nume, prenume, cod numeric personal, instituția media pe care o reprezintă, numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care se deplasează și, eventual, numărul de înmatriculare al carului de transmisie. Jurnaliștii vor fi așteptați marți, 24 martie, ora 11.30, la punctul de acces al poligonului.

* * *
Faza I a exercițiului multinațional SABER JUNCTION 15 - Early Entry este o operație aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată și Regimentul 2 Cavalerie, cărora li se vor alătura militari români de la Brigada 282 Mecanizată.
SABER JUNCTION 15 se va desfășura în luna aprilie, în Poligonul Smârdan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie, Republica Moldova, România și SUA.


Biroul de Presă