Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 75


Ziua Forțelor Terestre


Statul Major al Forțelor Terestre desfășoară, în perioada 18-23 aprilie, manifestări publice dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.
Miercuri, 22 aprilie, începând cu ora 10.00, se va desfășura ceremonia militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului, și decorarea Drapelului de Luptă al Statului Major al Forțelor Terestre cu Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Tot miercuri, în Parcul Carol I, între orele 14.00 și 18.00, se va organiza o expoziție de echipamente, armament și tehnică militară folosite atât în cadrul activităților curente de instruire, cât și în misiunile din teatrele de operații. Vor fi prezentate exerciții demonstrative de escaladă, supraviețuire și intervenție a specialiștilor geniști, precum și exerciții de mânuire a armamentului (drill-team) susținute de militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul". Elevi și studenți militari vor prezenta oferta educațională a instituțiilor de profil din compunerea Forțelor Terestre și algoritmul procesului de recrutare, selecție și admitere în învățământul militar.

Alături de militarii români se vor afla și reprezentanți ai Batalionului 2 din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre americane, aflați în țara noastră pentru a participa la exercițiul WIND SPRING.

În seara zilei de joi, 23 aprilie, se va desfășura, între orele 20.00 și 22.00, retragerea cu torțe, pe itinerarul: Cercul Militar Național – Opera Națională București – Palatul Cotroceni – sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Persoană de contact: locotenent-colonelul Marcel Aramă, telefon 0760.689. 023.


Biroul de Presă