Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 94


Vizita în România a comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se va întâlni marți, 5 mai, la sediul M.Ap.N., cu amiralul Mark Ferguson, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, aflat în vizită oficială în țara noastră în zilele de 5 și 6 mai, la invitația șefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Pe agenda discuțiilor cu cei doi oficiali români sunt incluse subiecte referitoare la modul de implementare a obiectivelor stabilite cu ocazia Summit-ului NATO din Țara Galilor, în special Planul de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței, stadiul operaționalizării Unității pentru Integrarea Forțelor NATO și a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Vor fi abordate, de asemenea, măsurile de asigurare în cadrul Alianței Nord-Atlantice, evoluția situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre, precum și participarea Armatei României la misiunea "Resolute Support", în Afganistan.

Ministrul Dușa și amiralul Ferguson vor susține marți, 5 mai, de la ora 9.45, declarații de presă.

Jurnaliștii care doresc să participe la momentul media vor fi așteptați marți, între orele 9.00 și 9.30, la sediul M.Ap.N. (punctul de control nr. 3, dinspre Hotel Marriott).


Biroul de Presă