Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 140


Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Național


Militari din marile garnizoane din țară vor participa vineri, 26 iunie, la ceremoniile publice de înălțare a drapelului național, organizate de autoritățile publice locale conform prevederilor Legii nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Național.

La București, ceremonia publică va avea loc de la ora 10.00, în Piața Tricolorului (situată în proximitatea Palatului Cercului Militar Național), fiind organizată de Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei.

La activitate vor participa și militarii organizați voluntar în grupul „Invictus România”, care vor lansa o „provocare” publică privind respectul față de eroi și Drapelul național, precum și veteranul din cel de-Al Doilea Război Mondial, sublocotenentul în retragere Bogdan Ioan Petru, care va împlini 90 de ani chiar pe 26 iunie.

De la ora 18.00, Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” va susține un concert în Parcul Carol I, iar de la ora 21.30, militarii vor participa la un marș cu Drapelul național (în lungime de aproximativ 50 de metri) și torțe, pe traseul Piața Universității – B-dul. Regina Elisabeta – Piața Operei – Universitatea Națională de Apărare „Carol I” – Palatul Cotroceni – sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Jurnaliștii sunt invitați să asiste la toate momentele din programul dedicat Zilei Drapelului Național.

* * *

Grupul „Invictus România” - alcătuit din militari voluntari pasionați de sport - are drept scop conștientizarea societății civile asupra respectului și prețuirii care se cuvin veteranilor, răniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participării la acțiuni militare.


Biroul de Presă