Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 181


Activarea Unității de Integrare a Forțelor NATO de la București


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, va participa joi, 3 septembrie, de la ora 10.50, la ceremonia de activare a Unității de integrare a forțelor NATO (NFIU-NATO Force Integration Unit) de la București.

Acest comandament este unul dintre cele șase de acest tip, constituite în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România în vederea consolidării flancului estic al Alianței.

Înființarea acestor unități se înscrie în măsurile luate de NATO ca răspuns la modificarea situației de securitate din regiune și are ca scop îmbunătățirea capacității Alianței de a răspunde concret și decisiv oricărei acțiuni ostile îndreptată împotriva unui stat membru.

Jurnaliștii care doresc să asiste la ceremonie sunt rugați să confirme participarea până miercuri, 2 septembrie, ora 16.00, la adresa de e-mail relatii.publice@forter.ro. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 3 septembrie, între orele 9.30 și 10.15, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre (Bulevardul Drumul Taberei Nr. 7H, București).


Biroul de Presă