Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 182


Ștafeta Veteranilor 2015


Militarii organizați voluntar în grupul Invictus România, vor lua startul vineri, 4 septembrie, ora 9.00, de la Monumentul Eroilor Patriei, situat la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, pe primul traseu de alergare din cadrul ediției din acest an a Ștafetei veteranilor. Acest prim traseu, cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, include localitățile București, Ploiești, Predeal și Sfântu Gheorghe.

În 2015 ștafeta este reprezentată de un drapel tricolor, aceasta fiind purtată de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanță de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcțiile de acțiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului național.

În fiecare din localitățile unde s-au desfășurat lupte, purtătorii ștafetei vor înmâna un drapel național veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităților locale și să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Purtătorii Ștafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 Octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”.

Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război și al sărbătoririi, la 25 Octombrie, a Zilei Armatei României, fiind susținut de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Vineri, la ceremonia de start, vor participa, alături de reprezentanții conducerii celor două ministere și ai asociațiilor care sprijină activitatea, militari răniți în teatrele de operații, reprezentanți ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, precum și grupuri de voluntari cicliști și maratoniști.

Jurnaliștii care doresc să asiste la eveniment vor fi așteptați vineri, 4 septembrie, ora 8.50, la Monumentul Eroilor Patriei, situat pe esplanada Universității Naționale de Apărare „Carol I”.


Biroul de Presă