Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 190


Convorbiri oficiale între ministrul Mircea Dușa și ministrul apărării din Republica Slovenia


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit luni, 14 septembrie, cu omologul sloven, Andreja Katiè, la sediul Ministerului Apărării al Republicii Slovenia.

“Ne dorim să identificăm acele domenii de cooperare care pot contribui la stabilizarea și securizarea spațiului euro-atlantic și a vecinătății sale”, a declarat ministrul român al apărării.

Cei doi demnitari au abordat, în cadrul discuțiilor bilaterale, aspecte referitoare la situația de securitate din zona extinsă a Mării Negre, cu accent pe cea din Ucraina și Balcani.

Ministrul Dușa a subliniat disponibilitatea țării noastre de a contribui la eforturile comunității internaționale de asistență pentru Ucraina și a făcut cunoscută contribuția României la misiunile din regiune ale Uniunii Europene și ale Organizației de Securitate și Cooperare în Europa.

Ministrul apărării naționale a evidențiat importanța acordată de România valorificării potențialului real al relațiilor cu Slovenia, prin intensificarea dialogului politico-militar la nivel înalt, precum și a contactelor la nivel sectorial.

“Doresc să exprim aprecierea pentru cooperarea excelentă a specialiștilor din armatele țărilor noastre în cadrul centrului de excelență NATO HUMINT de la Oradea. În condițiile în care România desfășoară, încă din anul 2009, activități comune cu Slovenia și cu alte state în cadrul Asociației Internaționale a Școlilor Militare de Munte, considerăm că inițiativa țării dumneavoastră de înființare a Centrului de Excelență în domeniul vânătorilor de munte este mai mult decât binevenită”, a declarat Mircea Dușa.
Tot astăzi, cei doi oficiali vor participa la ceremonia de predare a avionului IAR-93, donat de Muzeul Național al Aviației Române Muzeului Militar al Forțelor Armate Slovene, în cadrul căreia ministrul Katiè va decerna medalii persoanelor care au contribuit la realizarea acestui proiect.


Biroul de Presă