Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 202


Ministrul apărării naționale l-a primit pe ambasadorul Republicii Polone la București


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, l-a primit astăzi, 24 septembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Polone la București, Marcin Wilczek.

Cei doi oficiali au avut pe agenda întâlnirii subiecte referitoare la provocările mediului global de securitate și la implementarea Planului de Acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței Nord-Atlantice.

„Constituirea, în țara noastră, a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și activarea Unităților de integrare a forțelor NATO, atât în România cât și în Polonia, alături de cele din Bulgaria, Estonia, Letonia și Lituania, au transmis un semnal puternic de reasigurare și de solidaritate aliată, în actualul context internațional complex”, a apreciat ministrul apărării naționale, care a mulțumit ambasadorului polon pentru participarea militarilor din țara sa la cele două structuri NATO de la București.

„Parteneriatul Strategic dintre România și Polonia asigură cadrul optim de manifestare a relațiilor excelente dintre armatele noastre furnizând, în același timp, baza pentru derularea unor astfel de proiecte comune”, a spus ministrul Dușa. De asemenea, ministrul apărării naționale a apreciat că documentul poate juca un rol important în creșterea capacității celor două țări de a proiecta o viziune integrată la nivel regional, aliat și european.

„Având în vedere percepția similară a României și Poloniei vizavi de riscurile la adresa securității și de modalitățile de contracarare ale acestora ne-am propus să avem o contribuție esențială în proiectarea obiectivelor de adaptare ale NATO ce vor fi aprobate la Summit-ul Alianței de la Varșovia, din anul 2016”, a concluzionat ministrul Mircea Dușa.


Biroul de Presă