Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 210


Întâlnire bilaterală cu ministrul apărării din Grecia


În marja reuniunii miniștrilor apărării din țările membre NATO, ministrul Mircea Dușa a avut o întâlnire bilaterală cu Panos Kammenos, ministrul apărării al Republicii Elene, joi, 8 octombrie, la Bruxelles.

Întrevederea celor doi miniștri s-a axat pe identificarea pozițiilor comune racordate la noua conjunctură strategică din vecinătatea estică și sudică a celor două organizații din care România și Grecia fac parte, Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

Astfel, ministrul Mircea Dușa s-a arătat încrezător în ceea ce privește deschiderea unor noi oportunități pentru dezvoltarea cooperării la nivelul celor trei categorii de forțe armate, prin instruire în comun și antrenarea personalului în cadrul exercițiilor.

Totodată, pe timpul discuțiilor a fost manifestat interesul reciproc în continuarea cooperării la nivelul Academiilor Navale, prin efectuarea schimbului de instructori și studenți din cele două țări, executarea de stagii ambarcate ale cadeților și tinerilor ofițeri de marină la bordul navelor, precum și coordonarea planurilor și programelor de învățământ între cele două instituții.

În ceea ce privește cooperarea în cadrul Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), ministrul Dușa a susținut că „România va continua să urmărească obiectivele avute pe timpul deținerii președinției inițiativei în perioada iulie 2013 - iulie 2015, printre care atragerea de noi membri cu drepturi depline în cadrul inițiativei regionale și creșterea vizibilității acesteia ca un model de cooperare regională de succes”.

În încheiere, ministrul Dușa a mulțumit omologului elen pentru contribuția cu personal la comandamentele NATO din România, ca o manifestare concretă a spiritului solidarității aliate.


Biroul de Presă