Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 229


Comunicat de presă


La Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) au fost evaluate 17 victime al incendiului din clubul “Colectiv”, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, dintre care 4 prin prezentare directa și 13 aduși, în stare critică, de către echipajele SMURD.

În acest moment, 14 pacienți se află internați în Secția ATI, cu diferite grade de arsură a pielii (de la 8-10% la 40-50%) și arsuri de căi aeriene superioare. Dintre aceștia, 3 sunt în stare foarte gravă, intubați și ventilați mecanic, cu prognostic rezervat asupra evoluției stării de sănătate.

De la prima internare și până în prezent, personalul medical a lucrat continuu, fiind efectuate 14 operatii în Blocul Operator al Secției de Chirurgie plastică, reparatorie și arsuri, prin care s-a realizat toaleta chirurgicală primară a leziunilor de arsură și a plăgilor și inciziile de decompresie.

Toți pacienții internați în Secția de ATI necesită tratament de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică și hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stress, nutriție parenterală.

La nivelul SUUMC s-a constituit o comisie medicală care va solicita, în funcție de evoluția stării de sănătate a pacienților, consulturi interdisciplinare.

Vom reveni cu informații suplimentare privind evoluția stării de sănătate a pacienților internați în SUUMC, în momentul în care vor surveni noi date.

Pentru cei care doresc să doneze sânge, aceștia se pot adresa, zilnic, în intervalul orar 8.00-12.00, la Centrul de hematologie transfuzională al Ministerului Apărării Naționale, aflat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.


Biroul de Presă