Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 230


Comunicat de presă al SUUMC


Doisprezece pacienți, victime ale incendiului de la Clubul "Colectiv", se află internați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC).

Urmare a evaluării efectuată de comisia medicală multidisciplinară constituită la nivelul SUUMC, situația medicală a acestora se prezintă astfel:

- trei pacienți pot fi transferați, în cursul acestei zile, în saloanele Secției de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

- în secția ATI sunt cinci pacienți internați în stare gravă, din care unul este intubat și ventilat mecanic.

Aceștia au un prognostic rezervat asupra evoluției stării de sănătate, date fiind diferitele grade de arsură a pielii (de la 8-10% la 40-50%) și arsurile de căi aeriene superioare.

Din punctul de vedere al conduitei terapeutice, toți pacienții internați în SUUMC beneficiază de:

- tratament chirurgical, în Blocul Operator al Secției de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, pentru realizarea toaletei chirurgicale a leziunilor de arsură și a plăgilor, precum și pentru realizarea inciziilor de decompresie;

- tratament de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică și hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stress, nutriție parenterală și, suplimentar, nutriție normală, conform unei diete realizate de specialiști nutriționiști și dieteticieni din cadrul spitalului.

În cursul zilei de marți, 3 noiembrie, SUUMC va primi vizita unei echipe medicale constituită din medici români și francezi, condusă de prof. univ. dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de chirurgie plastică și microchirurgie recostructivă a Spitalului Clinic de Urgență București.

SUUMC dispune de toate resursele umane, materiale și de suport logistic necesare pentru îngrijirea acestor pacienți, fără a afecta activitatea medicală de urgență a unității.

Cei care doresc să doneze sânge la Centrul de hematologie transfuzională al Ministerului Apărării Naționale, aflat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", se pot înscrie la adresa de e-mail rel_pub@scumc.ro, unde vor lăsa datele de contact (nume, prenume și număr de telefon), urmând ca ulterior să fie contactați pentru a se prezenta la donare.

Informații suplimentare privind evoluția stării de sănătate a pacienților internați în SUUMC vor fi prezentate prin intermediul conferințelor de presă care vor fi organizate zilnic, la ora 10.30 și, respectiv, ora 18.00.


Biroul de Presă