Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 231


Ministrul apărării naționale l-a primit pe ambasadorul Statului Israel la București


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, l-a primit miercuri, 4 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Statului Israel la București, Tamar Samash.

Cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la cooperarea militară dintre cele două state, provocările mediului global de securitate și efectele migrației populației din zonele afectate de conflicte.

Ministrul român a reliefat intenția României de a menține și intensifica dialogul la nivel înalt și de a continua activitățile de instruire în comun la nivelul categoriilor de forțe, inclusiv în ceea ce privește combaterea terorismului.

"Încurajăm cooperarea țării dumneavoastră cu Alianța Nord-Atlantică și subliniez importanța Dialogului Mediteranean, format de cooperare în cadrul căruia Statul Israel este un partener important și de încredere", a spus demnitarul român.

De asemenea, ministrul apărării naționale a apreciat că măsurile aliate de reasigurare, precum și cele privind adaptarea pe termen lung ar trebui concentrate în zona Mării Negre și Mării Mediterane, pe dimensiuni legate de evaluări ale mediului de securitate, măsuri de descurajare, monitorizare și cooperare cu alți parteneri.


Biroul de Presă