Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 237


Întâlnire a ministrului Mihnea Motoc cu o delegație SUA


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 18 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe James J. Townsend Jr., adjunctul asistentului secretarului apărării pentru politica europeană și NATO. La întâlnire a fost prezent ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Au fost abordate teme referitoare la situația de securitate din regiune, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, facilitățile americane din România, precum și angajamentul României în teatrul de operații din Afganistan.

Ministrul român al apărării a subliniat cooperarea bilaterală excelentă și sprijinul major al SUA în cadrul măsurilor de asigurare aliate pe flancul estic al NATO. Au fost, de asemenea, inventariate modalitățile de consolidare a angajamentului SUA în cadrul facilităților militare americane din România, precum și de intensificare a cooperării pe domeniile naval, aerian și terestru.

Oficialul român a evocat, de asemenea, importanța coordonării bilaterale în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului de la Varșovia din 2016, cu accent pe adaptarea strategică pe termen lung a Alianței.

La rândul său, oficialul american a mulțumit României pentru contribuția semnificativă în cadrul NATO și a calificat România ca fiind un aliat de excepție. A punctat de asemenea contribuția națională la eforturile aliate de stabilizare a Afganistanului și a apreciat rolul militarilor români în cadrul misiunilor de consiliere și asistență acordate Forțelor de Securitate Afgane.


Biroul de Presă