Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 253


Întâlnire între ministrul apărării naționale și ambasadorul Republicii Federale a Germaniei


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 4 decembrie, la sediul M.Ap.N., pe Excelența Sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale a Germaniei în România.

Pe timpul întâlnirii a fost evaluat nivelul de cooperare între România și R.F. Germania, atât în plan bilateral, cât și în cadrul oferit de organizațiile internaționale din care fac parte cele două țări. În acest sens, cei doi oficiali au manifestat deschidere în direcția aprofundării cooperării bilaterale în domeniul militar, prin identificarea și implementarea unor proiecte concrete.

Ministrul Motoc a apreciat solidaritatea pe care R.F. Germania a manifestat-o față de țara noastră în procesul de implementare a măsurilor NATO de asigurare, precum și buna cooperare a celor două țări în promovarea adaptării posturii NATO de apărare și descurajare. De asemenea, ministrul a salutat contribuția armatei germane la încadrarea unor funcții în cele două structuri de comandă și control NATO aflate pe teritoriul României, Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est, respectiv Unitatea de Integrare a Forțelor NATO.

Ministrul apărării naționale a evidențiat faptul că participarea la dezvoltarea securității și apărării UE continuă să reprezinte una dintre prioritățile politicii de apărare a României. În acest context, ministrul a subliniat că România sprijină activ eforturile de promovare a UE ca actor credibil pe scena internațională de securitate.


Biroul de Presă