Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 256


Secretarul de stat Valeriu Nicuț, în vizită oficială la Alger


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Valeriu Nicuț, efectuează, în perioada 7-9 decembrie, o vizită oficială în Republica Algeriană Democratică și Populară.

Un punct important pe agenda vizitei l-a constituit semnarea luni, 7 decembrie, la Alger, a Acordului de cooperare în domeniul apărării între Guvernul României și Guvernul Republicii Algeriene Democratice și Populare și a Acordului privind protecția informațiilor clasificate din domeniul apărării între cele două ministere de resort.

Semnarea celor două acorduri constituie un pas important în vederea stabilirii cadrului juridic bilateral și deschide posibilitatea cooperării militare româno-algeriene pe proiecte de interes reciproc în domenii precum modernizarea echipamentelor militare, schimbul de informații, dezvoltarea cercetării științifice și tehnologice, prin punerea în practică de programe comune de cercetare și tehnologie, sau formarea personalului în instituții de învățământ militar.

Agenda vizitei secretarului de stat român a inclus, de asemenea, o întrevedere cu secretarul general al ministerului apărării algerian, general-maior Mohamed Zenakhri. Cu această ocazie, cei doi oficiali au salutat relansarea dialogului bilateral la nivelul ministerelor apărării și s-au informat reciproc asupra situației de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și în zona de nord a Africii.


Biroul de Presă