Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 261


Concert de gală pentru veterani


Concertul de gală dedicat veteranilor Armatei României intitulat „Sacrificiul impune Respect”, organizat de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Ministerul Culturii, va avea loc luni, 14 decembrie, de la ora 19.30, la Opera Națională București.

Spectacolul, în regia lui Cristian Mihăilescu, va fi prezentat de Octavian Ursulescu și va fi susținut de violonistul Eugen Sârbu, pianista Carmina Sârbu, Corul Madrigal (dirijor Anna Ungureanu), alături de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Opera Comică pentru Copii, actorul Dan Puric și naistul Nicolae Voiculeț. Reprezentația este dedicată veteranilor de război, militarilor veterani și urmașilor celor decedați ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazia declarării anului 2015 - „Anul Veteranilor de Război” și constituie o oportunitate de creștere a coeziunii sociale în jurul unui proiect care vizează respectul pentru valori fundamentale ale statului și ale Armatei României, profesia militară și veteranii țării.

Jurnaliștii care doresc să asiste la activități sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail presamapn@mapn.ro (nume, prenume, instituția media, nr. înmatriculare al carului de transmisie).

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați luni, 14 decembrie, între orele 18.45-19.15, în parcarea Operei Naționale București (Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72).

Persoană de contact: colonel Daniel ANGHEL, tel. 0729.990.296.


Biroul de Presă