Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 5


Ceremonie de înaintare în gradul următor a unor militari în retragere


Joi, 14 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național va avea loc o ceremonie de înaintare în gradul următor a unor generali și ofițeri în retragere.

Prin decret prezidențial, la propunerea ministrului apărării naționale, se va acorda gradul de general sau amiral pentru șapte colonei și comandori, veterani de război, precum și pentru nouă colonei în retragere.

De asemenea, cinci generali și amirali, veterani de război, și trei generali în retragere vor fi înaintați în gradul următor.

Ceremonia va fi încheiată printr-un program artistic susținut de prim-soliști ai Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Jurnaliștii care doresc să asiste la ceremonie vor fi așteptați joi, 14 ianuarie, între orele 17.15 și 17.45, la Palatul Cercului Militar Național (str.Constantin Mille, nr.1).

* * *

Militarii au fost înaintați în grad prin decrete ale Președintelui României, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu modificările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului apărării naționale și Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.


Secția Presă