Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 13


Întâlnire oficială între miniștrii român și belgian ai Apărării, la Bruxelles


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit joi, 21 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării al Regatului Belgiei, cu Steven Vandeput, ministrul belgian al Apărării.

Discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au vizat aspecte privind cooperarea militară româno-belgiană, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale la care cele două state sunt parte, evidențiindu-se deschiderea celor două părți pentru consolidarea relațiilor comune, pe dimensiunea militară, prin identificarea unor proiecte concrete.

Ministrul Motoc a subliniat, în contextul discuțiilor privind pregătirea agendei Summit-ului de la Varșovia, importanța menținerii principiilor de coeziune și unitate ale Alianței, accentuând rolul esențial al consolidării prezenței aliate pe flancul estic și la Marea Neagră.

Totodată, ministrul român a menționat că dezvoltarea securității și apărării Uniunii Europene este o prioritate în arhitectura politicii de apărare a României, subliniind sprijinul activ al țării noastre în eforturile de promovare a Uniunii ca actor credibil și capabil în contextul internațional de securitate.

Ministrul Mihnea Motoc a mulțumit omologului său belgian pentru sprijinul acordat României, în urma evenimentului tragic de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, privind transferarea a opt pacienți grav răniți în incendiu, la Secția de Arși a Spitalului Militar “Regina Astrid”, din Bruxelles, unde au putut beneficia de tratament medical de specialitate.


Secția Presă