Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 24


Vizită de informare la Deveselu


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat marți, 2 februarie, o vizită de informare în Baza militară de la Deveselu și la Facilitatea SUA din cadrul bazei.

În briefing-ul susținut de comandantul Bazei militare 99 Deveselu, comandorul Răzvan Brătulescu a prezentat elementele realizate de partea română în procesul de operaționalizare.

La Facilitatea SUA, oficialilor români le-au fost prezentate, de către comandantul structurii, comandorul James Craycraft, principalele elemente de infrastructură dezvoltate de partea americană pentru amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice și principalele componente ale sistemului.

Partenerii americani au apreciat în mod deosebit sprijinul pe care militarii români îl acordă zilnic pentru finalizarea procesului de operaționalizare a sistemului SUA de apărare împotriva rachetelor balistice.

Ministrul Motoc a subliniat buna cooperare între militarii români și americani în desfășurarea acestui proiect și a apreciat că “implicarea României în desfășurarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa reprezintă un pas important pe linia creșterii nivelului de securitate națională contribuind, în același timp, la consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american și la evidențierea profilului strategic al României de partener de încredere și furnizor de securitate pentru statele membre ale NATO și ale UE".


Secția Presă