Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 26


Ambasadorul SUA, primit de ministrul apărării naționale


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 3 februarie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul SUA la București, E.S. Hans Klemm.

Agenda discuțiilor a inclus continuarea și aprofundarea unor teme de interes comun, abordate între cele două părți și în cadrul convorbirilor purtate în ianuarie cu adjunctului Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland.

Pe parcursul discuțiilor, cei doi oficiali au evidențiat necesitatea consolidării cooperării în regiune, având în vedere complexitatea mediului actual de securitate, caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale, ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esențiale pentru securitatea țării noastre și a regiunii din care România face parte.

În acest context, au fost discutate perspectivele de consolidare a capacităților de apărare ale forțelor armate românești, inclusiv modalități concrete de sprijinire a acestor demersuri de către partea americană.


Secția Presă