Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 36


Întâlnirea bilaterală a ministrului apărării naționale cu secretarul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord


Astăzi, 10 februarie, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întrevedere bilaterală cu secretarul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Michael Fallon, în marja participării la Reuniunea miniștrilor apărării din statele NATO.

A fost evocată dezvoltarea foarte bună a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, reflectată și prin cooperarea deosebit de intensă a celor două delegații din cadrul NATO.

A avut loc un schimb de opinii asupra agendei Reuniunii ministeriale ce include elemente de importanță deosebită în pregătirea viitorului Summit NATO. O atenție particulară a fost acordată consolidării apărării colective și descurajării, inclusiv prin creșterea prezenței aliate pe flancul estic și eventualul rol pe care Marea Britanie și-l poate asuma în acest sens.

Pentru aprofundarea dialogului, ministrul Motoc a acceptat invitația omologului britanic de a efectua o vizită la Londra în perioada următoare, data urmând a fi stabilită de comun acord.


Secția Presă