Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 37


Întâlnirea ministrului Mihnea Motoc cu Ismet Yilmaz, ministrul apărării al Republicii Turcia


În contextul participării la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, Mihnea Motoc a avut o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Turcia, Ismet Yilmaz.

Discuțiile, axate pe cooperarea bilaterală și securitatea regională, au confirmat interesul celor doi oficiali de aprofundare și trecere la un nivel superior a colaborării militare româno-turce, în concordanță cu dezvoltarea de ansamblu a relațiilor bilaterale sub egida Parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Miniștrii au discutat oportunitățile de amplificare a cooperării în domeniul instruirii forțelor și al modernizării capabilităților militare. Au abordat, de asemenea, situația de securitate din Marea Neagră, schimbul de opinii confirmând interesul comun de dezvoltare a cooperării bilaterale în scopul întăririi apărării naționale, creșterii stabilității și securității în această zonă importantă pentru securitatea regională și euro-atlantică.

Ministrul român al apărării a apreciat contribuția Turciei la încadrarea cu personal a structurilor NATO de pe teritoriul României (Unitatea de Integrare a Forțelor și Comandamentul Multinațional de Divizie/Sud-Est, ambele la București). De asemenea, a răspuns pozitiv invitației ministrului Yilmaz de a efectua o vizită de lucru în Turcia la o dată ce urmează a fi stabilită de comun acord, pentru aprofundarea dialogului bilateral.


Secția Presă