Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Întâlnirea ministrului Mihnea Motoc cu Antoni Macierewicz, ministrul apărării al Republicii Polone


În marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Mihnea Motoc a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Antoni Macierewicz. Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală dintre România și Polonia, în contextul Parteneriatului strategic dintre cele două țări, în domeniul apărării, al pregătirii Summit-ului NATO de la Varșovia și al securității regionale.

Cei doi miniștri au convenit intensificarea dialogului și cooperării bilaterale în domeniile instruirii, exercițiilor și misiunilor de poliție aeriană. În context, ministrul român a adresat mulțumiri părții poloneze pentru viitoarea contribuție la misiunile de poliție aeriană ale NATO din zona sudică a flancului estic, anunțată în cursul zilei.

O atenție specială a fost acordată pregătirilor pentru derularea cu succes a Reuniunii șefilor de stat și de guvern ai NATO de la Varșovia, din vara acestui an. Interlocutorii au reiterat necesitatea unor măsuri concrete privind consolidarea și adaptarea Alianței la noul context de securitate. Au exprimat interesul comun pentru întărirea posturii NATO de descurajare și apărare, inclusiv pe flancul estic. Au subliniat importanța declarării, la Varșovia, a capacității operaționale inițiale a sistemului NATO de apărare anti-rachetă, ministrul român confirmând faptul că operaționalizarea facilității de la Deveselu și transferul său către NATO sunt în grafic.

Ministrul român a acceptat invitația omologului polonez de a efectua o vizită de lucru în Polonia și l-a invitat la rândul său să viziteze România.


Secția Presă