Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Activitatea Forțelor Terestre ale Armatei României în anul 2015


Autoevaluarea activității Forțelor Terestre ale Armatei României în anul 2015 a avut loc marți, 16 februarie, în prezența ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, a consilierului de stat din cadrul Administrației Prezidențiale, Sebastian Huluban, a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și a altor personalități militare și civile.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a prezentat modul de îndeplinire a obiectivelor categoriei de forțe în anul precedent, precum și prioritățile pentru anul 2016.

Generalul-maior Scarlat s-a referit, în principal, la participarea a celor peste 1.000 de militari la misiuni în afara teritoriului statului român, la cele aproximativ 70 de exerciții majore naționale, multinaționale și la misiunile de intervenție în sprijinul populației.

De asemenea, șeful S.M.F.T. a precizat că un alt obiectiv important al anului 2015 a fost creșterea gradului de operativitate al principalelor categorii de tehnică militară (tancuri, transportoare amfibii blindate, mașini de luptă ale infanteriei) prin executarea de reparații în companii din industria națională de apărare.

Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea militarilor din forțele terestre, în mod aparte participarea acestora la misiuni în teatrele de operații și a remarcat contribuția importantă a Statului Major al Forțelor Terestre în procesul de operaționalizare a celor două structuri NATO de comandă-control de pe teritoriul României.

"În contextul procesului de reconfigurare a posturii militar-strategice de descurajare și apărare a Alianței, avem nevoie de capabilități militare credibile, cu o înzestrare adecvată și militari bine pregătiți. Un rol important în acest proces îl are finanțarea, iar alocarea bugetară din acest an este un prim pas în atingerea nivelului propus de 2 % din PIB în anul 2017”, a mai adăugat ministrul apărării naționale.

Mihnea Motoc a prezentat militarilor din forțele terestre prioritățile strategice ale M.Ap.N. (alinierea structurii și a managementului resurselor Armatei la cele mai bune practici ale NATO, consolidarea prezenței NATO în România, achiziționarea/revitalizarea echipamentelor militare și creșterea calității vieții personalului).


Secția Presă