Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 53


Informație de presă


Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naționale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcția valorificării mărcii „Steaua” și a identificării de soluții legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naționale și a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă și transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua București”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfășura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua București” în perioada 2004-2014 și respectiv stabilirea taxei de licență pentru clasa fotbal și ulterior pentru toate celelalte clase și produse din certificatul de marcă.

După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licență, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul și terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfășurarea de competiții sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiții de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naționale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă și corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanții clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete și constructive la găsirea cu celeritate a unor soluții practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/ 2014 și în același timp, de natură să promoveze și să sprijine performanța sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naționale își va continua activitatea până la găsirea soluțiilor legale, conform mandatului stabilit.


Secția Presă