Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 67


Ministrul apărării naționale a vizitat Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat vineri, 4 martie, vizite de documentare și informare la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și la Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est, ambele din București.

Ministrul Motoc a discutat cu militarii români și aliați, s-a informat despre problemele curente, a apreciat eforturile depuse până în acest moment și le-a cerut militarilor să continue într-un ritm susținut procesul de operaționalizare al structurilor din care fac parte.

“Constituirea celor două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control și creșterea semnificativă a numărului de exerciții găzduite și organizate de România sunt exemple concrete ale capacității Armatei României de a se adapta noilor provocări de securitate din regiune”, a spus ministrul Motoc.

Demnitarul român a mai afirmat că operaționalizarea completă a celor două comandamente NATO reprezintă un obiectiv major al M.Ap.N. și i-a asigurat pe militari de tot sprijinul necesar.

Înființarea acestor structuri de comandă pe teritoriul României se înscrie în măsurile luate de NATO ca răspuns la modificarea situației de securitate din regiune și are ca scop îmbunătățirea capacității Alianței de a răspunde concret și decisiv oricărei acțiuni ostile îndreptată împotriva unui stat membru.


Secția Presă