Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 74


Precizări legate de cadrul legislativ aplicabil pensiilor militare de stat


Conducerea M.Ap.N. ține să transmită și pe această cale faptul că la nivelul Executivului și al ministerului nu se pune problema revizuirii cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, că nu a existat și nu există vreo asemenea intenție, discuție, inițiativă, ori proiect.

Îi asigurăm pe titularii actuali și viitori ai pensiilor militare de stat de corectitudinea și seriozitatea noastră în implementarea întocmai și cu eficiență a prevederilor Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.

Nici un fel de altă propunere pe această temă nu figurează în documentele oficiale, cum ar fi Programul de guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 45/2015, Programul legislativ al Guvernului României pe anul 2016 afișat pe site-ul Departamentului pentru relația cu Parlamentul sau Prioritățile strategice ale Ministerului Apărării Naționale pe anul 2016, prezentate pe site-ul instituției.

De altfel, chiar în ultima ședință de Guvern din data de 10.03.2016, au fost aprobate două hotărâri care sunt esențiale pentru asigurarea implementării optime a noului cadru normativ privind pensiile militare de stat, cea care aprobă Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 și cea care stabilește atribuțiile, organizarea și funcționarea caselor de pensii sectoriale din M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I.

Până la această dată, la Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., sunt în lucru aproximativ 22.000 de cereri de recalculare a pensiei, peste 8.000 de cereri pentru restituirea diferențelor de pensie aferente perioadei ianuarie 2012 – septembrie 2013 și aproape 12.700 de fișe pentru încadrarea în locuri de muncă și condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții, specifice personalului militar.


Secția Presă