Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 75


Vizită de lucru în bazele de la Fetești și Mihail Kogălniceanu


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au făcut luni, 14 martie, o vizită de informare și documentare în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu și Fetești.

La Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu, ministrului Motoc i-au fost prezentate facilitățile din bază și de pe aerodrom, a stat de vorbă cu responsabilii militari români și americani și a discutat, de asemenea, cu militari canadieni care participă, în această perioadă, la un exercițiu de instruire.

„Sunt foarte mulțumit de colaborarea militarilor români și americani. Am văzut aici nu doar un nod modern de tranzit, care valorifică la maxim infrastructura aeroportuară, rutieră, feroviară și portuară din zonă, cât și un centru eficient de instruire a trupelor pentru a face față riscurilor mediului de securitate actual”, a spus Mihnea Motoc.

La Fetești, ministrul Motoc s-a întâlnit cu militarii Bazei 86 Aeriană cu care a discutat despre misiunile executate de aceștia, în special cele de asigurare a serviciului de luptă poliție aeriană, și a verificat capabilitățile operaționale și lucrările de infrastructură necesare pentru exploatarea aeronavelor F-16.

„Apreciez dedicația piloților militari și a personalului de sprijin în executarea misiunilor specifice pentru asigurarea securității spațiului aerian din zona de Sud-Est a Alianței Nord-Atlantice. Referitor la pregătirile care se fac pentru introducerea în exploatare a avionului multirol F-16, am constatat că mai multe proiecte de infrastructură necesare operării acestuia sunt deja finalizate și am văzut preocuparea personalului militar pentru încheierea acestui proces în termenele stabilite”, a concluzionat ministrul apărării naționale.


Secția Presă