Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 91


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu membrii Consorțiului universitar al instituțiilor de învățământ superior militar din România


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit, în data de 31 martie, cu membrii Consorțiului universitar al instituțiilor de învățământ superior militar din România.

Constituit în baza Legii consorțiilor universitare nr. 287/2004, cu o componență care include toate cele cinci universități și academii militare, consorțiul are ca scop asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea și implementarea unor programe de studii, desfășurate în parteneriat, astfel încât fiecare dintre acestea să asigure nivelul de competențe profesionale și transversale conforme programelor absolvite anterior.

Ministrul apărării naționale a exprimat sprijinul pentru organizarea și funcționarea Consorțiului, evidențiind rolul important și obiectivele majore care îi revin pentru cuplarea mai eficientă a învățământului la nevoile sistemului militar, alinierea procesului de formare și dezvoltare profesională a personalului militar la standardele avansate din NATO și UE și introducerea abordărilor novatoare în domeniul învățământului superior militar.

Consorțiul universitar al instituțiilor de învățământ superior militar este compus din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța și Academia Tehnică Militară din București.


Secția Presă