Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 92


Ziua Porților Deschise la sediul Ministerului Apărării Naționale


Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, 3 aprilie, între orele 8.30 și 13.00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.
De asemenea, începând cu ora 9.00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exercițiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" și vor putea vizita o expoziție exterioară de tehnică militară, precum și alte expoziții tematice.

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.

Jurnaliștii care doresc să asiste la ceremonia militară vor fi așteptați duminică, începând cu ora 8.30, la Punctul de control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott).

***

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sarbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic.


Secția Presă