Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 100


Întrevederea ministrului român al apărării naționale cu ministrul apărării din Georgia


Miniștrii român și georgian ai apărării, Mihnea Motoc și Tinatin Khidașheli, au purtat convorbiri oficiale joi, 7 aprilie, la sediul M.Ap.N.

Întrevederea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru aprofundarea relației bilaterale în domeniul apărării și dialogului strategic pe teme de interes reciproc, privind evoluția mediului de securitate și inițiativele de cooperare în cadrul aliat și al Uniunii Europene.

Au fost evidențiate progresele realizate de Georgia, pe linia îndeplinirii obiectivelor asumate în cadrul parteneriatului NATO-Georgia. În perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia, ministrul Motoc a precizat că este important ca Alianța să susțină în continuare Georgia prin identificarea de noi modalități practice de intensificare a cooperării, în conformitate cu politica „ușilor deschise”.

Ministrul Motoc a subliniat că Georgia este un partener esențial al României în Regiunea Mării Negre și unul din partenerii cei mai importanți ai NATO și UE, punctând contribuția semnificativă a acestei țări la asigurarea securității și stabilității pe plan internațional.

În continuarea vizitei pe care o efectuează în România la invitația ministrului Motoc, ministrul apărării din Georgia are programate întrevederi cu Lazăr Comănescu, ministrul afacerilor externe, și cu generalul Ion Oprișor, consilierul prezidențial pe probleme de securitate națională.


Secția Presă